0 800 21 99 97 безкоштовно з усіх номерів
2

Визначення

Харчова алергопанель — це лабораторне дослідження, яке дозволяє виявити підвищену чутливість і реакцію організму на найбільш поширені харчові алергени. Дослідження допомагає встановити, які саме продукти можуть провокувати алергічні реакції, і таким чином сформувати індивідуальний план харчування та лікування.

До складу панелі входять такі алергени:

  • Молочні продукти: молоко коров’яче (f2), казеїн (f78).

  • Горіхи та насіння: арахіс (f13), волоський горіх (f256), лісовий горіх (f17), мигдаль (f20), кунжут (f10).

  • Морепродукти та риба: тріска (f3), креветки (f24).

  • Овочі, фрукти, злаки: житня мука (f5), пшенична мука (f4), картопля (f35), морква (f31), селера (f85), яблуко (f49), персик (f95), томат (f25).

  • Бобові: соєві боби (f14).

  • Яйця: яєчний білок (f1), яєчний жовток (f75).

Аналіз дозволяє виявити як легку чутливість до продуктів, так і важкі алергічні реакції, що можуть проявлятись анафілаксією, набряком Квінке, висипами, свербежем, болями в животі.

Харчова алергопанель

1180.00 грн

Тривалість - 5 днів

Мигдаль (f20)
Молоко коров'яче (f2)
Морква (f31)
Інтерпретація результатів
Житня мука (f5)
Лісовий горіх (f17)
Картопля (f35)
Креветки (f24)
Кунжут (f10)
Волоський горіх (f256)
Соєві боби (f14)
Арахіс (f13)
Яблуко (f49)
Персик (f95)
Томат (f25)
Яєчний білок (f1)
Яєчний жовток (f75)
Алергокомпонент молока казеїн (f78)
Тріска (f3)
Пшенична мука (f4)
Селера (f85)
  • <0.35 МО/млалергічної сенсибілізації не виявлено.

  • 0.35–1.0 МО/млнизький рівень алергічної чутливості.

  • 1.1–5.0 МО/млсередній рівень алергічної реакції.

  • 5.1–100 МО/млвисокий рівень алергічної сенсибілізації.

  • >100 МО/млдуже високий рівень чутливості до алергену.

За 3-5 днів до аналізу:

  • Уникати контакту з алергенами, особливо не вживати нові або потенційно алергенні продукти (наприклад, морепродукти, горіхи, молочні продукти).

  • За можливості припинити прийом антигістамінних препаратів (після консультації з лікарем).

За 24 години до аналізу:

  • Не вживати алкоголь, жирну, гостру їжу.

  • Обмежити фізичну активність та стреси.

У день здачі аналізу:

  • Здавати кров натщесерце (після 8-12 годин голодування).

  • Пити лише чисту негазовану воду.

  • Уникати хвилювань та стресових ситуацій.

Обов’язково повідомте лікаря, якщо ви приймаєте ліки або маєте хронічні захворювання.